Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
LES GALLINES

Bon dia família!

Aquí a Can Feixas hi ha tres colles de gallines ponedores.

El passat mes de setembre vam entrar gallines noves per substituir la colla de gallines més velles, que ja no ponien gaire, i aquestes les vam traslladar al tancat del seguidor solar. Allà dalt però, no hi tenim reixa a la part superior perquè el seguidor es pugui moure i l'aligot al veure l'àpat, no les deixa tranquil·les, i s'han acabat de despondre...

Les gallines joves ens les van portar una mica massa adolescents, perquè encara no fan ni un ou.

Es per això que aquests dies no podem menjar gaires truites!

També van entrar alguns pollets i 5 ànecs, que junts dins l'hivernacle ben calentons van creixent.

Salut!

2016-10-14

ARRIBA LA TARDOR

Bon dia família!

Aquest cap de setmana hem estat ben entretinguts!

Dissabte vem estar preparant les coses per la fira i diumenge, des de primera hora fins al migdia vem estar els 4 de Cal Feixas fent parada, oferint els nostres productes a tota la gent que va venir a fer la volta per Camps.

Tot i que el matí va estar mig ennuvolat el cel ens va respectar fins allà la 1 quan va caure un ruixat el qual va donar la fira per acabada i ens va enviar a tots a dinar.

Ja dilluns, tornem cap al tros!

Els calçots ja estan pràcticament tots germinats. Estem contents perquè han fallat molt poques cebes i estan creixent ràpid i vigorosos, una mica més enllà tenim els alls que també han nascut gairebé tots i ens serviran per tenir-ne de tendres durant l'hivern.

Els cultius d'estiu estan notant la fresca dels matins i ja van de cap a caiguda. Ara no podem badar i aquesta setmana seguirem fent conserva de tomàquet, que és la manera de poder-ne disfrutar durant els mesos de fred!

La feina de pagès no es limita només al camp. Aquests dies hem hagut de posar-nos el mono de mecànic i pujar al taller per arreglar la fresa del tractor. Sempre que podem, les reparacions i les feines de manteniment les fem nosaltres mateixos.

Salut i ecologia!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2016-10-03

FIRA DEL MENESTRAL A CAMPS

Bon dia família!

Ja tenim pràcticament tots els cultius de tardor i hivern al camp, i ben regats amb les pluges d'aquest cap de setmana. Ara estarem uns dies sense poder-nos-hi acostar ja que la terra molla no es pot tocar i no convé xafar-la perquè no es compacti. A finals de setmana quan ja es comenci a assecar passarem amb el motocultor per trencar la crosta superficial i per eliminar les herbes adventícies que comencin a germinar.

Els dies es van escurçant i junt amb aquest canvi de temps fan que tomàquets i pebrots alenteixin el seu ritme i madurin més lentament.

Aquesta setmana ens tocarà collir les carbasses, que amb aquest humitat és millor anar-les entrant. L'any passat la collita va ser molt bona i ens han allargat fins a dia d'avui. Esperem que aquest any passi el mateix!

Aquest diumenge estarem a la Fira del Menestral de Camps durant tot el matí, així que us animem a pujar i a compartir una estona amb nosaltres.

Salut!

2016-09-26

LA VEREMA

Bon dia família!

Una mica d'ajuda sempre va bé, i aquest cap de setmana vam fer la verema, el raïm ja estava apunt.

Amb un diumenge brillant, vam fer tota la collita, la vam desberruscar i ja la tenim al cub, perquè vagi fent la fermentació alcohòlica. També vam celebrar que ja fa onze anys que fem aquesta festa.

Els porcs senglars havien començat amb la verema abans que nosaltres, això i la sequera ha fet minvar la collita d'aquest any.

Salut!

verema by canfeixas on 500px.com

2016-09-20

PREPARANT LA TARDOR

Bon dia família!

Sembla que comencem la setmana una mica més frescos i amb l'ambient una mica més humit que les darreres jornades!

Amb les pluges que hem tingut aquest cap de setmana tocarà agafar el motocultor i el xapo per mantenir a ratlla totes les herbes que comencen a neixer per tot l'hort!

Els calçots que vem plantar la última setmana d'agost ja estan bastant grillats i aquesta setmana els farem la primera calçada. Durant la tardor, a mesura que vagin creixent i es vagin estirant els anirem tapant de terra (calçant) varies vegades per tal de tenir-los ben llargs i blancs de cara al gener.

Aquests dies estem preparant el petit hivernacle que tenim per poder-hi plantar algunes tandes d'enciams de cara a l'hivern. Amb el fred i les gelades aquests queden petits i amb les fulles exteriors cremades. L'hivernacle ens ofereix un lloc protegit on poder cultivar enciams ben macos tota la temporada.

També aquesta setmana han començat a arribar les noves remolatxes, més tendres i guapes que les anteriors.

Salut!

untitled by canfeixas on 500px.com

2016-09-13

EL COMPOST

Bon dia família!

A vegades no és necessari treballar tant!

Un bon compost és bàsic per tenir un hort saludable. Per tenir un bon compost, cal apilar, remenar, remullar, tornar a remenar, deixar reposar, per després de dos anys incorporar-lo a l'hort.

Aquestes feines es poden fer a mà o amb màquina, però cal gastar molta energia.

Per això aquí, a Can Feixas, com que tenim poques ganes de treballar, hem deixat que porcs i oques treballin per nosaltres. Ells, després d'un bon bany amb aigua enfangada, pugen sobre la palla, per menjar i barrejar-ho tot.

Salut!

20160819_132823.jpg by canfeixas on 500px.com

2016-08-31

COMENCEM AMB LES CONSERVES

Bona tarda família!

L'hort de Can Feixas no tanca per vacances i ara està més maco i productiu que mai.

Els tomàquets ens arriben amb abundància, per això també us oferim la caixa de 5kg per si en voleu fer una mica de conserva. I sinó no patiu, que nosaltres dels tomàquets més madurs ja fa dies que n'anem fent conserva per gaudir-ne tot l'hivern.

Aquesta setmana també ens han arribat les síndries i ben aviat començarem a tenir algun meló.

Continuarem amb les tasques de plantar els cultius d'hivern, cols, bròquils, bledes, pastanaga, remolatxa, nap...i farem els calçots!

Salut i tomàquets!

2016-08-17

PLUJA D'ESTIU

Bon dia família!

La setmana passada vam acabar amb una bona pluja. Divendres tarda van caure uns 50 litres a Can Feixas i ens ha deixat l'hort ben regat. També va caure una mica de calamarsa que ha provocat petites ferides a les plantes, però esperem que no porti més conseqüències.

Aquesta setmana collirem les patates kennebec i també la vermella que ja fa uns dies que us servim.

Les mongetes del ganxet ja estan ben maques. Aprofitant que hi ha bona saó aquesta setmana les començarem a encanyar.

També hem començat a collir les primeres albergínies i pebrots verds.

Salut i verdura fresca!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2016-07-27

ELS PRIMERS TOMÀQUETS

D'ara en endavant rebreu cada setmana al vostre correu el butlletí setmanal de Menjar Sa. En aquest butlletí us informarem de les novetats i del dia a dia a Can Feixas.

Les darreres setmanes han estat intenses a Can Feixas, tant de calor com de feina. Ara ja tenim tots els cultius d'estiu a l'hort. Les tomaqueres estan carregades de tomàquets i els primers ja comencen a madurar. Ben aviat en podreu gaudir a les vostres comandes.

Salut i verdura fresca!

ecceaf dabc a by canfeixas on 500px.com

2016-07-19

REVETLLA DE SANT JOAN

En motiu de la revetlla de Sant Joan la setmana que ve servirem el dimarts i el dimecres.

Aquesta setmana ja hem començat a collir la nova tanda de porros i ceba tendra, i les carbassoneres ja produeixen a bon ritme.

Salut i verdura!

2016-06-15

pàgina:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  

© Menjar sa Esteve SCP