Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
PLOU I FA SOL
La tempesta d'aquesta nit passada ens ha deixat 85 l/m2. Amb aquesta pluja i les bones temperatures que encara segueixen esperem que tot continuï creixent a bon ritme.
Ja fa uns dies que han arribat les cols i les coliflors i ben aviat tornarem a tenir bròquils.
Mentre l'hort es va assecant, continuem collint les mongetes del ganxet que servirem més endavant.

2015-11-03

EL NAP
El nap és un aliment humil i a vegades oblidat, però que caldria recuperar per a la dieta d’hivern, ja que conté una bona quantitat de vitamines i minerals que ens ajuden a afrontar l’època freda de l’any. A més, tant l’arrel com les fulles contenen substàncies nutritives notables.

Podem cuinar aquest tubercle de diverses maneres:
el podem bullir per fer-ne un puré o crema
el podem saltejar
el podem ratllar per menjar-ho cru en amanides

Aquests dies ja hem plantat les faves i els pèsols que esperem que arribin a finals del mes de Febrer. També comencem a collir les primeres cols i mongetes del ganxet.

2015-10-19

JA HA ARRIBAT LA TARDOR
Aquestes últimes setmanes d'estiu hem estat preparant l'hort d'hivern. Ara ja comença a donar els seus fruits i arriben les primeres escaroles i bledes noves, aprofiteu que estan ben guapes. També són dies de fer conserves i melmelades per a poder gaudir-ne durant tot l'hivern. Ja hem entrat melons i síndries al celler. Els melons aguantaran fins a finals d'any però les síndries són més delicades i aguantaran només un parell de setmanes.

2015-09-30

EL PART.
La vaca blanca ha tingut bessons, són com dos “pelutxos”, de color gris i blanc, els dos mascles, i molt eixerits. La vaca negra ha tingut també una vedella, si, femella, negra i blanca com la seva mare, prima i àgil. Aquí estem, esperant poguer tornar a munyir una mica les vaques, però no ens deixaran gran cosa amb tanta canalla per alimentar...

2015-08-21

LES VAQUES
Les dues vaques estan ja en la fase final de l'embaràs, i les hem deixat de munyir totalment, així es comencen a preparar pel part. Aquest mes d'agost esperen vedells totes dues, estarem un temps sense gens de llet, i no podrem fer ni mató ni iogurt. Però com que vam fer formatges quan en teníem això és el que menjarem de làctics.

2015-07-30

LA VIGÍLIA DE SANT JOAN
Dimarts vinent és vigília de Sant Joan, i com que hem d'anar a fer la fugarada, no farem comandes, fins dijous

2015-06-17

LA TEMPESTA
Vam començar malament la temporada, just acabat de plantar les primeres tomaqueres, una pedregada les va doblegar, i amb la terra apunt per començar a plantar, l'aiguat la va deixar plena de xirigalls, i pel súmmum un llamp directe a la xemeneia ens va deixar totalment incomunicats. Tot just ara ens comencem a refer de l'ensurt, però molta fruita ja ha quedat tocada...

Tot això va passar l'últim diumenge d'abril.

Ahir, ara ja amb les tomaqueres una mica crescudes, també va caure un patac d'aigua bastant considerable, 52 litres/m2.

Aquest any en fa deu que vam aterrissar aquí a Can Feixas, i com diu l'Esteve, no hem arribat enlloc. Encara hi ha moltes coses que no entenem, moltes que no ens surten bé, i moltes que no sabem fer. Hem arribat a una conclusió, això és difícil.

Les persones, ens hem desconnectat molt de la natura, de fer-nos el menjar, de pensar en lo llarg que és a l'hivern i preveure el que es necessita, hem viscut una època, com deia el meu avi de “vaques grasses”, i no hem hagut de pensar amb rés. Ens hem tornat especialistes, i tot lo altre ho hem comprat.

Potser a nosaltres també ens ha afectat el llamp!...

2015-06-17

LI HEM POSAT SOSTENIMENTS A LES VAQUES
Últimament hem anat una mica malament amb la llet, no sabíem mai si quan aniríem a munyir hi hauria alguna cosa per nosaltres, els vedells se la bevien tota, i només en collíem quan estaven despistats. Els vedells ja són grans i haurien d'anar canviant l'alimentació... Però nosaltres no trobarem una solució que ens anés bé a tots.

Tant fàcil que era!

Només calia posar sosteniments a les vaques.

Ara una vaca porta sosteniments, i l'altre no, i així tots tenim una mica de llet.

2015-02-15

ELS REIS
La setmana vinent els reis són entre dilluns vespre i dimarts, i a nosaltres el dimecres no ens va bé portar les comandes, per lo que passarem totes les comandes a dijous dia 8 de gener.

QUE ELS REIS US PORTIN SALUT I HARMONIA!

2015-01-02

FELIÇ 2015
Feliç any 2015 us desitgem des de Camps. Ara si. La Amàlia i l'Esteve

2014-12-31

pàgina:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  

© Menjar sa Esteve SCP