Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
EL PORC SENGLÀ ÉS EL CULPABLE
Vam començar a plantar tota la verdura de l'hivern a mig agost, les cols, coliflors, pastanagues, calçots, espinacs...

Els ensiams els anem plantant cada quinze dies, els primers amb tanta calor es van espigar aviat, però les dues tongades que haviem de collir ara, se les han menjat els porcs senglars.

Tenim l'hort amb pastor elèctric per evitar que hi entri el porc, però aquest any aquí a Camps ha plogut tant poc que busquen desesperadament aigua i tot i que es deuen enrampar, entren sense cap contemplació.

Han retallat l'ull de cada un dels ensiams, si, deixant les fulles verdes pel qui vingui després, i menjant la part més tendre, de tots i cada un dels ensiams de la renglera.

Això és el que hi ha, i ara ens han deixat sense ensiams, haurem de canviar el menú.

IMG-20191007-WA0002

2019-10-07

TOTHOM HI HA DE POSAR DE LA SEVA PART.
Aquí a Can Feixes tothom té la seva feina, avui els porcs remenen el compost per airejar-lo, els hi posem el menjar sobre les bales de palla, i ells a l'anar-lo a buscar, airegen el compost, si no ho fecin ells, ho hauríem de fer nosaltres.

Aquesta setmana hem acabat de plantar l'hort d'hivern amb els bròquils i les cols, la setmana entrant farem la verema, i si podem, acabarem de plantar els alls.

En aquesta nova etapa de “Menjar sa”, si algú de vosaltres volgués venir a donar un cop de mà, només cal que ens truqui i ens posem d'acord.

Salut!

IMG-20190915-WA0000

2019-09-15

ACLIMATANT-NOS AL SETEMBRE

Bon dissabte família!!

Aquesta setmana passada ja hem començat a notar els canvis de temperatura propis d'aquesta època. El dia es comença a escurçar i això fa que no només canviï la llum, sinó també els graus i l'organització de la feina que fem. Aquesta setmana vam portar l'espelta a despellofar; així que, ja tenim gra nou fins d'aquí uns mesos; també hem començat a pensar ja en la nova sembra d'espelta, que la durem a terme cap a mitjans/finals d'octubre o principis de novembre, sempre depenent de l'estat de la terra, humitat, etc...

Avui, dissabte, la gent de can Feixas hem assistit al mercat de l'Estraperlo que s'ha organitzat a Manresa, a l'Ateneu la Sèquia. Hi hem dut varis dels nostres productes. La singularitat d'aquests mercats és el fet que la moneda que s'utilitza és l'hora, moneda de l'Ecoxarxa del Bages. Hem passat un matí ben entretingut!!

I ja ho diu la dita: ja som a setembre...i tant de bo ho fos sempre!

Així que a gaudir-lo!

Salut i més salut!

2019-09-07

TORNEM-HI

Bon cap de setmana família!!

Aquesta setmana vinent entrem ja al setembre. Per tant, després d'uns mesos de dies llargs, i de climes i ambients més aviat tirant a tropicals, toca preparar-nos per a la tardor. A can Feixas ho tenim clar. I a l'hort ja hem començat a preparar la temporada d'hivern, preparant la terra i sembrant tot el què collirem més endavant, procurant poder abastir-vos del què cada moment de l'any ens dóna la terra.

També, després d'un petit parèntesi a l'obrador, tornaran els productes d'espelta i làctics de vaca al rebost.

Aprofitem per recordar-vos que els nostres productes són naturals, extrets i elaborats a la masia de can Feixas amb plena consciència que són la millor manera de poder respectar el nostre entorn, així com tenir la millor cura per a la nostra alimentació. Aquest és el motor que ens empeny dia rere dia, i que estem molt satisfets de poder viure així alhora de poder compartir-ho amb vosaltres.

Perquè els rius segueixin fluint, els ocells cantant i la terra sigui ben rica! Seguim!

Una abraçada!

2019-08-31

ENCAREM L'AGOST

Bon diumenge família!

Per aquesta setmana entrant us recordem que servirem totes les comandes el dimarts dia 13. El motiu és que el dijous 15 és festiu. Per tant, recordeu a fer la comanda abans de dilluns vespre! (tot i que per a nosaltres quan abans la feu millor!)

Aprofitem per informar-vos que aquesta setmana hem començat unes petites obres per a ampliar la part exterior dels galliners de Can Feixas. D'aquesta manera les nostres gallines, que ens aporten els seus ous setmana rere setmana, gaudiran de més espai per a córrer i explorar.

També us informem que un cop acabi aquesta setmana i fins al setembre l'Oriol farà uns dies de descans. L'única diferència que notareu és que no apareixeran els productes que ell elabora a la pàgina, ja que l'Amàlia i l'Esteve continuaran elaborant i servint de manera normal.

I, ja per acabar, no volem deixar l'oportunitat d'explicar-vos, alhora que volem agrair-li des d'aquí, la tasca que ha desenvolupat amb nosaltres la Lena durant dues setmanes i mitja. La Lena és de prop de Düsseldorf, Alemanya, tot i que ella estudia i viu a Copenhaguen. Ha estat uns dies treballant i ajudant-nos i podem dir que l'experiència ha estat molt profitosa per ambdues parts.

Així que, seguim endavant, sense deixar que la calor ens aturi!!!

Salut!!

2019-08-11

CAN FEIXAS, VARIETAT I QUALITAT

Bon dia família!

Aquesta setmana us anunciem l'arribada d'un dels productes més esperats de l'hort, els tomàquets. Tot i que, com que som tot just al principi, no és segur que puguem abastir tot el que demaneu. En les properes setmanes, però, no hi hauria d'haver aquest problema.

També volem recordar-vos el nostre funcionament. Aquí, a can Feixas, intentem oferir la màxima variabilitat possible de productes, més que concretar-nos en pocs i fer monocultius. Això ens permet dotar de riquesa al nostre entorn, afavorir el que és conegut com a «tancar el cercle», i poder abastir el nostre rebost de una variabilitat cada vegada més important.

Per a nosaltres és important aquesta condició (varietat vs individualitat, qualitat vs quantitat) ja que ens permet abastir-nos tant com podem de productes que en sabem la procedència i les condicions d'elaboració. També és important per nosaltres que les persones que ens feu confiança pugueu ampliar la vostra capacitat d'elecció. Per això, us animem a fer un bon repàs del nostre rebost per a poder dinamitzar el moviment de sortida dels productes que tenim, i no estancar-nos en uns quants de concrets.

Recordeu que a can Feixas podeu trobar des de sabons i productes d'higiene, fins a tot tipus de varietat en productes d'alimentació com serien: el pa d'espelta pròpia que elaborem cada setmana, coques i galetes, totes les verdures i hortalisses, formatges curats i frescos (ideals per a les amanides de l'estiu), mató, iogurts, flams, nata (per a les maduixes!), melmelades (dels nostres fruiters!), conserves, congelats, oli, vi, ous i un llarg etcètera...

Que la calor no us aixafi! Salut!

2019-07-21

COMPROMÍS AMB L'ENTORN

Hola famílies!

Fa disset mesos que l’Amàlia i l’Esteve havíem deixat el projecte, per mirar-lo a distància, mentres els joves hortelants treballaven els horts.

Després de dues experiències fallides a l’hort (el Leo ha marxat…), i com que de moment la salut ens acompanya, ho hem tornat a reprendre nosaltres. Intentarem mantenir, i si podem millorar, el servei que sempre hem procurat donar-vos. Així doncs, de moment l’equip de Menjar Sa ara, som l’Amàlia, l’Esteve i l’Oriol.

Volem compartir amb vosaltres algunes reflexions, i avui exposarem la primera.

Com sabeu, a Can Feixas, estem compromesos amb el respecte al medi, fent una agricultura regenerativa que amb el temps millori l’estat del sòl, de l’aigua del nostre freàtic i de l’aire; que aquest tros de territori sigui respectuós amb els boscos i els animals.

En aquests dos últims anys, a Catalunya, entre els agricultors ecològics, s’ha posat de moda cultivar les verdures sota un film “biodegradable” que estalvia molta feina, sobretot a l’hora de desherbar. En teoria, això no afecta a la qualitat de les verdures, però el film biodegradable, que en principi està compost per pasta orgànica, també inclou un fotimer d’additius químics (quasi 50% en pes). Al final, aquests additius van a parar al sòl i a l’aqüífer.

La biodegradació que ens havien promès, i que hem observat aquí, sobre el terreny, en el primer any no arriba al 60%, i el vent s’emporta els trossets de film, repartint-los per l’entorn, embrutant el paisatge.

Aquesta és la primera reflexió; quan comprem ecològic, tinguem-ho en compte. Aquí a Can Feixas hem decidit no tornar-lo a utilitzar mai més. Seguim compromesos amb la terra, l'aire i l'aigua!

Salut!

2019-07-13

ARRIBA L'ESTIU, I AMB ELL ELS CARBASSONS

Bon diumenge família!!

Amb l'arribada de l'estiu aquesta setmana estrenem productes de l'hort. Es tracta dels esperats carbassons, amb els que podreu fer unes cremes delicioses i unes truites boníssimes. També apareixen al rebost els alls secs. Ingredient imprescindible per a una dieta saludable i ben saborosa.

Com ja sabeu cada any tenim fruita de l'oncle del Noè, que prové de prop de Lleida. Aquesta setmana, a part de les cireres i els paraguaios ens arriben els préssecs roigs. Pel que fa als albercocs, com ja va ser la setmana passada, són dels fruiters d'aquí, de Can Feixas.

Aquesta setmana vinent, tot i ser el dilluns festiu, repartirem normal, en dimarts i dijous. Us volem recordar/informar que per a nosaltres ens és més fàcil rebre les comandes com abans millor per a poder organitzar-nos i planificar. És a dir, per a les comandes dels dimarts, es poden fer durant el cap de setmana. I, per a les de dijous, durant el dimarts tarda i dimecres.

Bona revetlla i bona entrada a l'estiu!

2019-06-23

NOUS PRODUCTES DE PRIMAVERA

Bon dia a tothom!

Des de les hortes de Can Feixas, es veuen infinites flors, verdures, plantes i arbres de tot tipus, tot creixent ràpidament en una caòtica harmonia. Les patateres són formoses, les carxoferes no paren de treure brots, les pastanagues no tardaran molt a arribar, mentre que els seus veïns els porros van creixent cap amunt. Albergínies, pebrots i mongetes van fent arrel i encanyarem les primeres tomaqueres aquesta setmana, entre altres mil coses que van succeint a la finca.

A l'arribar al febrer, hem anat plantant i sembrant una mica de tot i ara, després d'uns mesos de cures quotidià, anem collint els primers fruits del nostre treball! Així que, aquesta setmana, ja estan disponibles al Rebost las remolatxes i els naps. També, després de les faves tendres, ara hi haurà faves per desgranar. Per fi, ja veureu que us proposem també pèsols i carbassons grocs! No en tenim molt de pèsol aquest any, així que, si hi ha molta comanda anirem repartint una mica a tothom. Pel que fa als carbassons, no hi hauria d' haver problema de quantitat una mica més endavant, però ara són els primers que surten i tampoc podrem servir molta quantitat al principi.

Bon profit!

Estem en contacte!

2019-06-02

FRUITA I FAVES TENDRES

Bon dilluns família!

Avui us anunciem que com cada primavera ja tenim aquí la fruita! Ens la porta en Noè dels fruiters del seu oncle. La primera fruita que us arriba són les delicioses cireres i els boníssims albercocs. Més endavant tindrem més varietat de fruita. Anirem actualitzant el rebost!

De l'hort aquesta setmana ja tenim les faves tendres, i d'aquí ben poquet ja arriben els carbassons. La resta de producte de l'estiu ja està tot plantat i us els podrem oferir ben aviat.

Aprofitem també per tornar a fer recordatori a aquelles persones que teniu envasos i fa temps que no feu comanda. No es necessari fer nova comanda però si que us agrairem que us poseu en contacte amb l'Oriol (660504844) trucant o per whatsap per trobar un moment que us ho pugui recollir. Gràcies!

Fins ben aviat!!

Salut i aliments naturals!

2019-05-20

pàgina:  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  

© Menjar sa Esteve SCP