Usuari:
Password:
Novetats
MENJAR SA ESTEVE
SEMBREM FAVES I PÈSOLS

Bon dia família!

Aviat ja farà un mes que vam entrar a la tardor però de moment el temps continua igual, calor i sense pluja.

Amb aquestes temperatures cols i bròquils espavilen ben ràpid i en les pròximes setmanes esperem començar-ne a servir. Per altra banda hi ha els espinacs, que veient que no hi ha precipitacions a la vista hem optat per regar-los per aspersió.

Fent cas a la dita “Si vols tenir un bon favar, fes-lo pel Pilar”, ja hem fet la primera plantada de faves i pèsols que germinaran abans que arribi el fred. Tant faves com pèsols aguanten bé els mesos d’hivern, esperant que torni el bon temps per tornar-se a activar.

La setmana passada també vam aprofitar per collir les olives que farem en pots per conserva.

Salut!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2017-10-16

ELS CULTIUS DE SECÀ O EXTENSIUS A CAN FEIXAS

Bon dia família!

Aquests cultius representen com a mínim el 60% de l'alimentació humana.

Bona part està destinada a l'alimentació dels animals, i la resta directament pel consum humà.

Els cultius que a Can Feixas fem habitualment són: vesses, alfals, trepadella, pèsols, cigrons, faves llenties, espelta, civada, ordi i espinacs, de molts d'ells en fem pinso.

Normalment, tots aquests cultius són cultius d'hivern, que ja comencem a preparar a partir d'ara mateix, quan les pluges ens ajudin.

Aquest dijous no tenim res a celebrar, així que servirem com sempre.

Salut!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2017-10-09

Des de Can Feixas ens sumem a l'aturada de país convocada per demà dimarts 3 d'Octubre.

Amb motiu dels episodis de violència, injustificada i injustificable exercida a Catalunya ahir 1 d'octubre per la guàrdia civil i la policia nacional, manifestem el nostre rebuig, la nostra indignació i la nostra condemna més enèrgica. En defensa dels nostres drets i llibertats demà dia 3 sortim al carrer.

Aprofitem també per mostrar tot el nostre suport als ferits i especialment als companys i companyes de Fonollosa per la forta repressió policial que ahir van viure.

Salut, ànims i abraçades!

2017-10-02

Bon dia família!

Desprès de l'èxit del mercat d'ahir, amb bon temps, bona gent i un bon grapat de parades i activitats interessants comencem una nova setmana que fa tota la pinta que serà mogudeta. Pendents de l'actualitat política, seguim cuidant la terra i no podem badar ja que hi ha un pilot de fronts oberts i cal organitzar-se bé. Amb les pluges de les últimes setmanes l'herba avança ràpid i s'ha de mantenir a ratlla si volem que no ofegui els cultius que encara són petits. Ja tenim gairebé totes les plantes a camp, ara hem de procurar que creixin bé.

A part de l'herba, el senglar també ens ha visitat i se'ns ha menjat alguns enciams, tocarà reforçar el pastor elèctric si no ens volem quedar sense i la oruga de la col també fa de les seves i si et despistes et deixa les plantes que semblen pals!

Aquests dies també hem aprofitat per començar a collir les carbasses que anirem servint tot l'hivern. Ho hem fet ara, tot i que feia uns dies que ja estaven al punt, perquè segons el llunari són els dies més adequats per a una bona conservació d'aquestes. Val la pena fer-li cas si no volem que se'ns fassin malbé amb quatre dies.

Salut i llibertat !

unnamed by canfeixas on 500px.com

2017-09-25

FIRA DEL MENESTRAL

Bon dia família!

Aquesta pròxim cap de setmana us convidem un any més a la 13a edició de la Fira del Menestral de Camps. Serà concretament el diumenge 24 a partir de les 10h del matí.

A part de la fira podrem gaudir de diverses actuacions i exposicions al llarg del matí.

Durant tot el dia hi haurà servei de bar i qui vulgui també es podrà quedar a dinar.

Salut!

INT DRETA by canfeixas on 500px.com

2017-09-18

LA VEREMA

Bon dia família!

Aquest dissabte dia 9 de setembre hem fet la verema, a comparació d'anys anteriors, s'ha avançat molt. L'any passat, ja la vam fer molt aviat (el 20 de setembre), però fa deu anys la solíem fer cap a mitjans d'octubre.

I dons, que està passant?..., tot i que a finals d'abril hi va haver una gelada que ens va matar molts brots de ceps, i raïms sencers, les fortes calors i secada, van fer que els pocs raïms que van sobreviure, i alguns que van néixer, es maduressin més ràpid que els altres anys.

Pot ser pel canvi climàtic?

Tot el raïm que hem collit és dins la tina, apunt per fer la fermentació alcohòlica que durarà tres setmanes.

Salut!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2017-09-12

ÈPOCA DE CANVIS

Bon dia família!

Aquests són dies de tornar a la normalitat, s'acaben les vacances, tornada a l'escola... I a l'hort també estem en època de canvis.

Per una banda els cultius d'estiu estan en el seu punt màxim i alguns ja comencen a anar de baixa. En canvi els cultius d'hivern tiren amb força aprofitant aquests dies llargs i de temperatures altes.

Han d'espavilar-se ara ja que quan arribi el fred i els dies s'escurcin queda tot parat.

Aquesta setmana farem la segona tanda de bròquils i cols, que arribaran una mica més tard i així ens assegurem poder-ne servir durant tots els mesos de tardor i hivern.

Salut i ànims!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2017-09-06

LA FAUNA DE CAN FEIXAS

Bon dia família!

A pagès no hi sobra mai ningú. Sempre hi ha feina...hi ha feina pels més grans, pels joves i pels xics. També n'hi ha pels gossos i pels gats.

Aquest agost ha fet 12 anys que vam aterrar aquí. Llavors hi vam trobar el Tom que era el gos dels masovers, el Rossend i la Ma Àngels. I Quan ells van marxar el gos es va voler quedar amb nosaltres.

També vam anar a buscar el Puc a la gossera, els dos gossos, que llavors tenien uns 3 anys cada un, ens han deixat, primer el Tom a la tardor del 2016, després el Puc aquest juliol... Han estat uns bons gossos, creients, i col·laboradors, endreçant gallines, vigilant a la nit que no s'acostés el porc senglar, acompanyant-nos a totes les feines, vigilants per si s'acostava algú... Ara ja fa dos anys que tenim el Ros, i ell també és un bon gos, la feina que més li agrada és vigilar els excursionistes que s'enfilen per les muntanyes planes d'aquí i fer de guia de muntanya. També empaita el porc a la nit i ens fa companyia en les diferents feines. Fa dues setmanes li hem buscat un company, el Blau, que com que té una mica de gos pagès, esperem que ens ajudi a endreçar les gallines, tal i com ho feia el Puc...

Salut!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2017-08-29

SEGUIM AMB ELS CULTIUS D'HIVERN

Bon dia família!

Aquesta setmana continuem plantant els cultius d'hivern. Després dels bròquils i cols ara ha sigut el torn dels calçots.

Per plantar els calçots obrim un bon sorc i hi anem col·locant les cebes de calçot. Quan aquestes comencin a grillar les anirem calçant fins a tenir uns calçots ben llargs i guapos. L'any passat els vam començar a collir abans de Nadal i fins a finals de Març. Esperem que aquest any la temporada sigui igual de bona!

També és moment d'anar collint i preparant els cultius de guardar, com les cebes i els tomàquets de penjar. Les cebes les deixem netes i en caixes ventilades perquè allargui la seva conservació i dels tomàquets en fem ramells i els pengem al celler.

Salut i bona festa major als manresans i manresanes!

unnamed by canfeixas on 500px.com

2017-08-21

FEINADA

Bon dia família!

A mig agost al camp no és pas època de vacances! Aquestes són les setmanes més productives de l'any. Tots els cultius estan a ple rendiment, tenim de tot i en quantitat. Ara, aprofitant l'abundància de productes és el moment de fer-ne conserva per tal de guardar tot el producte que no servim fresc. Així dons aquests dies estem dedicant una part important de la jornada a la cuina.

Si no n'hi hagués prou, és ara, abans que s'acabi l'estiu que s'han de plantar tots els cultius d'hivern. Aquesta setmana farem una plantada gran de bròquils, cols, coliflors, etc. Tot i que encara fa calor, ja fa uns dies que es va notant com s'escurça el dia i per tant les hores sol. El sol i la seva calor són necessaris perquè les plantes creixin i si volem que els cultius d'hivern siguin grans quan arribi el fred no podem perdre pistonada. Diuen que cada setmana que deixes passar a l'agost és un mes més tard que comences a collir.

Toca pencar fort per assegurar un bon hivern!

Salut!

Aquesta setmana repartirem totes les comandes dijous ja que dimarts és la mare de déu d'agost.

2017-08-14

pàgina:  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  

© Menjar sa Esteve SCP